TEKNOFEST 2023

Yayınlanma Tarihi: 02-11-2022

TEKNOFEST 2023
TEKNOFEST, 2023 yılında İstanbul’da gerçekleştirilecektir. TEKNOFEST 2023 heyecanı, festival kapsamında gerçekleştirilecek “Teknoloji Yarışmaları” için açılan başvurularla yaşanmaya başlamıştır. Toplumun her kesiminden, yerelden küresele binlerce gencin merakla beklediği ve ilgiyle takip ettiği TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce teknoloji tutkunu hayallerini gerçekleştirmek için katılabilecektir. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları bu yıl 41 farklı kategoride düzenlenecek olup, yarışmalara başvuru için belirlenen son tarih 20 Kasım 2022’dir. Gençlerin teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için bu yıl ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 30 Milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacaktır. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlar ise toplamda 13 milyon TL’nin üzerinde ödülün sahibi olacaktır.
TÜM DÜNYAYA DAVET
Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebi 30 Nisan-6 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in kapıları tüm dünyaya açıktır. Festivalin bir parçası olmak isteyen teknoloji severler yarışmalar hakkında daha fazla bilgi almak ve yarışma başvurularını gerçekleştirmek için https://teknofest.org/tr/competitions/adresini ziyaret edebilirler. 41 farklı kategoride düzenlenen yarışlara Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm öğrenciler ve mezunlar takım kurarak katılım sağlayabilirler. Yurtdışından katılım sağlayacak yarışmacılara belirli şartlar dahilinde aşağıdaki olanaklar sağlanmaktadır:
 Malzeme Desteği İle Projelerini Hayata Geçirme Fırsatı
Binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara malzeme
desteği sağlanmaktadır.
 Ulaşım / Konaklama Desteği
Finalist takımlara TEKNOFEST 2023 yarışmaları için ulaşım/konaklama desteği sağlanmaktadır.
 Ödüller
TEKNOFEST 2023’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları 13 Milyon TL’nin üzerinde ödüller beklemektedir.
 Eğitim Kampı Programı
Yarışmaların yürütücü kurumları tarafından finalist takımlara, projelerini destekleyecek çevrim içi eğitim programları düzenlenecektir.
 Soru-Cevap Toplantıları
Yarışmaların yürütücü kurumları tarafından yarışmacılar için projeleri, yarışma süreci, değerlendirme kriterleri ve süreci hakkında danışma kuruluna sorular yönlendirebildiği fikir alış-verişleri yapılabilen çevrim içi toplantılar planlanacaktır.
 Network Kazanımı
Katılımcılar, birçok firmaya ev sahipliği yapan TEKNOFEST’te firmaları tanıma ve alanında uzman kişilerle konuşma fırsatı bulabilmektedirler.
 Girişimcilik Ödülleri
Fikirleriyle geleceğe ışık tutan gençlere 300.000TL’ye kadar girişimcilik desteği verilecektir.

Yarışmalarla ilgili detaylı bilgi için: https://teknofest.org/tr/competitions/