2022-2023 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI EĞİTİM PLANLAMASI

Yayınlanma Tarihi: 22-02-2023

06.02.2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarımızda gerekli planlamaların aşağıdaki gibi yapılmasına Üniversitemiz Senatosunun 17.02.2023 ve 20.02.2023 tarihli toplantılarında karar verilmiştir.

1. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olup 20-24 Şubat 2023 tarihlerinde yapılamayan dersler eğitim-öğretim süresi içinde telafi edilecektir.
  2. Dersler çevrimiçi (eş zamanlı) olarak yapılacaktır.
  3. Teori ve uygulama (laboratuvar, atölye, saha vb.)şeklinde iki kısımdan oluşan derslerin, teorik kısmı ve sınıf içi uygulamaları uzaktan öğretim yöntemiyle yapılacak olup derslere ait sınıf dışı uygulama kısımları Nisan ayından sonraya bırakılmıştır.
  4. Ders kayıt tarihleri 03 Nisan 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Kayıt yapmak isteyen öğrencilerimiz dilekçe veya mail (gse@deu.edu.tr) ile  kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. Ders aşamasındaki öğrenciler dilekçelerine almak istedikleri dersleri de eklemek zorundadır. Tez aşamasındaki öğrenciler ise tez ve uzmanlık alanı derslerini dilekçede belirtmek zorundadır. Mailler dilekçe formatında olmalıdır.
  5. 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında öğrenime ara vermek isteyen öğrencilerimizin 27 Şubat 2023 tarihinden itibaren üç hafta içinde taleplerini Enstitümüzün web sayfasındaki formlar kısmındaki kayıt dondurma dilekçelerini bildirmeleri gerekmektedir. Bu süre içinde talepte bulunamayan öğrencilerimizin mazeretlerini belgelendirmeleri kaydıyla durumları ilgili birim kurulları tarafından değerlendirilecektir.
  6. 03 Nisan 2023 tarihine kadar devam koşulu aranmayacak olup, sonrası için derslere devam durumu tekrar değerlendirilecektir.
  7. Çevrimiçi dersler ve ders telafileri gerektiğinde mesai saatleri dışında ve hafta sonu yapılabilecektir.
  8. Çevrimiçi derslerin sınav ve değerlendirmelerinin ne şekilde yapılacağı daha sonra belirlenecektir.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz dönemi sonu tek ders sınavları ile lisansüstü programlardaki sınavlara katılamayanlar için ilgili Akademik Birim tarafından belirlenecek tarihte sınavlar yapılacaktır.