YÖK’TEN TEZ AŞAMASINDAKİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE EK SÜRE HAKKI

Yayınlanma Tarihi: 22-06-2020

ENSTİTÜMÜZ 22.06.2020 TARİH VE 15 .TOPLANTISINDA ALINAN KARAR UYARINCA;

Tez aşamasındaki lisansüstü  Öğrencilerimizin enstitümüze  dilekçe ile başvurmaları durumunda Enstitümüz Yönetim Kurulu kararıyla bir dönem ek süre verilebilecek.

” afet ve salgınlarda tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine talepleri halinde bir dönem, afet veya salgının aşamasına göre tekrar başvurmaları durumunda bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilebilecek. Verilen ek süreler, azami süreden sayılmayacak.

YÖK’TEN TEZ AŞAMASINDAKİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE EK SÜRE HAKKI

10 Haziran 2020 / Ankara

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, afet ve salgınlarda, tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine bir dönem, sürece göre bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilmesine yönelik yeni düzenleme gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulunca Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair YönetmelikResmi Gazete’de  yayımlandı.

Buna göre, yükseköğretim kurumları tarafından, afet ve salgınlarda tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine talepleri halinde bir dönem, afet veya salgının aşamasına göre tekrar başvurmaları durumunda bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilebilecek. Verilen ek süreler, azami süreden sayılmayacak.