FULBRIGHT BURSLARI HAKKINDA

Yayınlanma Tarihi: 13-08-2020

Sayın Enstitü Müdürü,

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, 1949 yılında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Komisyonumuz, Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Komisyonumuzun öğrenci ve akademisyenlere yönelik farklı burs programları bulunmaktadır. Son başvuru tarihi açık olan burslarımızla ilgili genel bilgi ile burs posterlerimiz aşağıda belirtilmiştir.

DOKTORA TEZİ ARAŞTIRMA BURSU: Türkiye’de bir doktora programına kayıtlı ve tez konusunu belirleyip, bu konu ile ilgili gerekli resmi onayları almış olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tez konusu ile ilgili araştırma yapmak isteyen doktora öğrencileri bursumuza başvuru yapabilirler. 2021-2022 akademik yılına yönelik verilecek olan Doktora Tezi Araştırma Bursu’muzabaşvurular için son başvuru tarihi 30 Eylül 2020’dir.

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURSU: Amerika Birleşik Devletleri’nde doktora sonrası araştırma yapmak isteyen ve doktora derecesini son beş yıl içerisinde almış, genç akademisyenlere yönelik bir burstur. Bir akademik yıl süre ile verilecek olan burs programımıza bursumuzun son başvuru tarihi 30 Eylül 2020’dir ve bursun başlayacağı akademik yıl 2021-2022 akademik yılıdır.

AKADEMİK ARAŞTIRMA BURSU: En az üç, en fazla oniki ay süre ile, Amerika Birleşik Devletleri’nde alanı ile ilgili araştırma yapmak isteyen ve doktora derecesini bursun son başvuru tarihinden en az beş yıl önce almış akademisyenlere yönelik bir burstur. 2021-2022 akademik yılına yönelik verilecek olan Akademik Araştırma Bursu’muza son başvuru tarihi 26 Ekim 2020’dir.

Burs programlarımıza yapılacak başvurular için adaylar başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.

Burs bilgilerimizi enstitünüz bünyesindeki doktora öğrencileri ile akademisyenler arasında paylaşılması mümkün olur mu? Yardımınız ve desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ederiz. Bursumuza başvuruda bulunmayı düşünen adaylar advising@fulbright.org.tr veya fulb-ist@fulbright.org.tr e-posta adreslerimizden bize her zaman için ulaşabilirler.

İyi çalışmalar,

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu