DERS SEÇİMİ VE KAYIT YENİLEME

Kayıt Yenileme ve Ders seçimi ………………………………………………… 22-27 EYLÜL 2020

BAŞLANGIÇ TARİHİ : 22/09/2020 Saat: 14:00

BİTİŞ TARİHİ : 27/09/2020 Saat:17:00

EKLE ÇIKAR HAFTASI     28-30 EYLÜL 2020 TARİHLERİ ARASINDADIR.

2020-2021 Güz  Dönemi Kayıt Yenileme işlemleri ve Ders Seçimleri   http://kayit.deu.edu.tr/adresinden yapılacaktır.

• Eski Bölüm adları Seramik, Geleneksel Türk El Sanatları, Sinema-Tv, Tekstil Anasanat Dalı öğrencileri Web’ten kayıt yapamayacaklardır. Öğrencilerin varsa harç borçlarını ödedikten sonra Dilekçe ile birlikte başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Bilimsel Hazırlık alacak öğrencilerin kayıt yenilemeleri Enstitü tarafından alacakları dersler yüklenecektir. Öğrencinin bir işlem yapmasına gerek yoktur.
  • Ders seçimini tamamlayan öğrencilerimizin Web Kayıt Danışmanları tarafından onaylandığından emin olmaları gerekmektedir.

KAYIT YENİLEME

Enstitümüz Lisansüstü Eğitim ve Sınav Uygulama Esasları uyarınca, tüm öğrencilerimizin, her yarıyıl akademik takvimde belirlenen süre içinde kayıtlarını yenilemeleri zorunludur.

Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler yeterlik sınavına giremez, o dönem için yeterlik sınav hakkını kullanmış ve başarısız olmuş sayılır, tezini teslim edemez.

Mazeretleri nedeni ile kayıtlarını belirtilen süre içinde yenileyemeyen öğrencilerin mazeretleri, Enstitü Yönetim Kurulu’nca incelenir, uygun görüldüğü takdirde kayıtları yenilenebilir. Kayıtlarını mazeretsiz olarak yenilemeyen öğrencilerin o yarıyıl öğrenim sürelerini kullandıkları varsayılır.  Bu durumdaki öğrenciler, o dönem için öğrencilik haklarından yararlandırılmazlar.

NOT : ( Online Sisteme Ders, Uzmanlık, Tez  Tanımlamaları Olacağından Dolayı 2020-2021 Güz Döneminde Kayıtlarını Süresi İçinde Yenilemiyen Öğrencilerin Mazeretleri  Kabul Edilmiyecektir. )

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ  GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM ve SINAV UYGULAMA ESASLARIMIZI OKUYUNUZ.