TÜM WEB KAYIT/TEZ DANIŞMANLARININ VE ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Yayınlanma Tarihi: 23-01-2018

TÜM WEB KAYIT/TEZ DANIŞMANLARININ VE ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

WEB KAYIT SİSTEMİ DERS SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK SAYISAL DEĞERLER – AÇIKLAMALAR – UYARILAR, TIKLAYINIZ

4 Temmuz 2017 tarih ve DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI’nın Ders Sayı ve Kredileri, Öğrenim Süreleri başlığı altında 17. madde’nin 1.bendinin a) ve b) şıklarının 1.,  2., ve 7. maddelerine göre YÜKSEK LİSANS öğrencilerinin mezuniyeti için en az 7 adet ders (21 yerel kredi), 1 uzmanlık alanı dersi, 1 seminer dersi, 1 tez çalışması ve 120 AKTS; DOKTORA/SANATTA YETERLİK öğrencilerinin mezuniyeti için en az 7 adet ders (21 yerel kredi), 1 uzmanlık alanı dersi, 1 tez çalışması ve Doktora programında 1 adet seminer dersi ve toplam 240 AKTS gerekmektedir.

Aynı yönetmeliğin 17. Maddesinin 1.bendinin  a) ve b) şıklarının 8. maddesine göre Yüksek Lisans ve Doktora/Sanatta Yeterlik Programlarında “Dersleri tamamlama süresi bilimsel hazırlıkta geçen süreler hariç dört (4) yarıyıldır. . . .” Ayrıca a) ve b) şıklarının 2. maddesine göre “Derslerin yerel kredisi toplamda 21 krediden az olamaz” ve 3. maddesine göre de “Uzmanlık alanı, seminer ve tez çalışması yerel krediye dâhil değildir” denmektedir.

Bununla birlikte, dersler, toplamda her yarıyıl en az 30 AKTS’dir.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN WEB SAYFAMIZDA HAKKIMIZDA BAŞLIĞININ ALTINDAKİ MEVZUAT KISMINA BAKINIZ; TIKLAYINIZ